ARDEX W 820 Super Finish

ARDEX W820 Super Finish - Pleister- en afwerkplamuur voor wanden en plafonds

Met polymeer gemodificeerde plamuur voor handmatig of met de pomp aanbrengen. Geschikt voor pleisterwerk, opvulling en zelfs als hechtpasta. Voor laagdiktes van 0 tot 20 mm. Lange werktijd. Grote vulcapaciteit. Gemakkelijk schuren.

Verpackungsformat
Pack-Format
142576
33,60 €
zzgl. MwSt.

Beschreibung

Marcado CE    ISO 9001    EC1_100x100.png

Toepassingsgebied:

Binnenmuren en plafonds. Voor het gladmaken, opvullen en bepleisteren van wanden en plafonds van beton, mortel, metselwerk, gipsplaten of andere geschikte ondergronden. Voor het vullen van gaten, holtes en scheuren. Voor het vullen van voegen in gipsplaat, of andere bouw- of prefab betonpanelen.

Beschrijving van het product:

Wit poeder met speciale additieven, opnieuw dispergeerbare harsen en geselecteerde aggregaten. ARDEX W820 SUPERFINISH heeft een hoge vulkracht en is gemakkelijk aan te brengen in zowel dunne als dikke lagen. ARDEX W820 SUPERFINISH is waterdampdoorlatend en is een geschikte ondergrond voor verven, dispersiepleisters of andere toepassingen.

Voorbereiding van het substraat:

De ondergrond moet droog, stevig en resistent zijn en vrij van stof, vuil of andere stoffen die de hechting kunnen belemmeren. Elastische verven of vernissen, alsmede slecht hechtende verven of mortels of behang, moeten worden verwijderd. ARDEX W820 SUPERFINISH kan direct op starre absorberende ondergronden worden aangebracht. Sterk zuigende betonnen ondergronden, of ondergronden die kunnen worden afgebroken, moeten worden voorgestreken met ARDEX P51 verdund 1:3 met water. Dunne, gladde, niet-absorberende ondergronden, zoals lakken, kunststofverven, keramiek, etc., dienen met ARDEX P82 of ARDEX P4 voorgestreken te worden.

Instructies voor gebruik:

ARDEX W820 SUPERFINISH kan met de hand of met pompmachines worden aangebracht. Indien pompmachines worden gebruikt, pas dan de hoeveelheid water aan tot een gladde consistentie. Bij gebruik van spuitpompen het ARDEX W820 poeder in een ca. 40 L cilindrische emmer met een spiraalstaaf, b.v. Colomix WK140, met water mengen tot een gladde, homogene, klontvrije mortel is verkregen. Voor een zak poeder van 25 kg moet tussen 11 en 12,5 liter water worden gebruikt. Bij manuele toepassingen moet de mortel worden gemengd zoals hierboven beschreven.

Na ca. 1-3 min. moet de mortel opnieuw worden gemengd. De consistentie kan worden aangepast door de hoeveelheid water enigszins te variëren. Zodra de mortel op de ondergrond is aangebracht, moet hij worden uitgesmeerd en gladgestreken met een geschikte spaan. Na ongeveer 2-4 uur, afhankelijk van de absorptie van de ondergrond, de aangebrachte dikte en de omgevingsomstandigheden, kan het oppervlak worden gladgestreken. Indien een nieuwe laag nodig is, kan het oppervlak met een spons worden bevochtigd.

Op grote oppervlakken dient ARDEX W820 aangebracht te worden met een minimale dikte van 2 mm. Voor reparaties of herstelwerkzaamheden, op geprimerde of niet-absorberende ondergronden, moet de minimumdikte 1 mm bedragen. Als opeenvolgende lagen worden aangebracht, moet worden gewacht tot de vorige laag is uitgehard en is grondverf niet nodig. In geval van twijfel, voorafgaande tests uitvoeren. Bij gebruik van pompen mag de werkonderbreking niet meer dan 15 - 20 min bedragen (afhankelijk van de temperatuur). Bij langere onderbrekingen moet de machine gereinigd worden ARDEX W820 SUPERFINISH moet gebruikt worden bij temperaturen boven +5°C en onder +30°C.

Nabehandeling:

ARDEX W820 SUPERFINISH is ademend voor waterdamp en is geschikt voor coating met dispersieverven, dispersiepleisters, dispersiepleisters, pleisters op waterbasis en pleisters op waterbasis.

dispersieverven, dispersiepleisters, papier, sierpleisters, vernistechnieken, enz...

Op gipsondergronden moet altijd rekening worden gehouden met de aanbevelingen van de fabrikant.

Observaties:

Op gipskartonplaten met geschikte verbindingen is het niet nodig tape te gebruiken. Niet mengen met andere materialen. Gebruik geen materiaal dat al is uitgehard. Reinig de pompen, emmers en gereedschappen na gebruik, aangezien materiaalresten de werkingstijd van het volgende mengsel kunnen verkorten.

Aanbevolen pomp- en sproeimachines:

PFT Remo Powercoat Knauf PFT GmbH & Co KG Postfach 60 97343 Iphofen.

GRACO N.V Industrieterrein Qude Bunders Slakweidestraat 31 B-3630 Maasmechelen

J. Wagner GmbH Otto Lilien-Straße 18 88677 Markdorf

Putzmeister Mörtelmaschinen GmbH Max Eyth Straße 10 72631 Aichtal

Technische gegevens

Mengverhouding: ca. 11-12,5 liter water : 25 kg poeder. Vertegenwoordigt 1 vol. water : 2 vol. poeder.

Dichtheid: ca. 1,1 Kg/liter.

Dichtheid van de mortel in verse toestand: ca. 1,45 Kg/liter.

Opbrengst: ca. 1,1 kg poeder/m²/mm.

Werktijd (20°C): ca. 3 uur.

Schilderen en lijmen: Als het droog is. 

Druksterkte: ca. 4 N/mm².

Buigsterkte: ca. 2 N/mm².

pH-waarde: ca. 7

Verpakking: zakken van 25 kg.

Opslag: Ca. 12 maanden op een droge plaats en in de originele gesloten verpakking.

Artikeldetails

Anwendung
Innerhalb
Komponenten
Einzelkomponente
Komposition
Synthetischer Gips
Unterstützung
Wand und Decke
Color
Blanco
Trocknungszeit
Normal
GEV-EMICECODE
EC1

Anhänge

Bewertungen (0)

Keine Bewertungen
Produkt zur Favoritenliste hinzugefügt
Produkt zum Vergleich hinzugefügt